keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Superfoodit

Aikaa on taas vierähtäny viime kirjotuksesta tovin. Ois niin mukavan, kun pääsis joka päivä kirjottaan, mutta tällä hetkellä on hieman haasteellista. Kirjoittelen mahdollisimman usein, kun vain voin. Nimimerkillä "haaveilee tapletista" ;)
Treenit on menneet ihan omalla painollaan maanantaina ja tiistaina. Kumpanakin päivänä hyvät tuntumat sain lihaksiin.

Sunnuntaita ootetaan kuin kuuta nousevaa, kun on se Annan pitämä bikini fitness leiri. Täällä vain toivotaan ettei meillä täällä kotona jylläävä mahatauti nyt iskiki minuun. Tai jos iskee niin saisi tulla nyt mahdollisimman pian :) Alku viikko on siis ollut normi arkea kera treenien ja työn. Aerobisia oon tälle viikkoa suorittanut jo kahdesti maanantaina ja tänään. Matalasykkeisillä aerobisilla mennään edelleen eteenpäin eli 120-130 välillä on sykkeet ja kestoltaan noin 30 min. Aerobisien treenien kestoaikoja varmasti pidennetään kesään päin mentäessä joko 15-30:lla minuutilla. Uudessa bodylehdessä oli muuten aika hyvä juttu rasvanpoltosta ja siinä myös kerrottiin tuosta matalasykkeisistä aerobisista. Kanttii lukea.

Aijemmin kerroin, että fit lehdessä oli hyvä juttu superfoodeista ja nyt ajattelinkin hieman kertoa niistä. Lähteenä käytetty fit lehteä.

Superfoodit

Pakurikääpä
Enemmän antioksidantteja kuin missään muussa yrtissä ja marjassa.
Auttaa lisäämään vastustuskykyä ja torjumaan tulehduksia.
Suositeltu päiväannos 2-4 kuppia teetä.

Kookosöljy
Keskipitkäketjuisten rasvahappojen ansioista loistava energianlähe.
Auttaa painonhallinnassa. Käy paistoöljyksi ja korvaamaan perinteiset ruoanlaittorasvat.
Suositeltu päiväannos 3-4 rkl

Maca
Energiajauhe, joka lisää kestävyyttä, suorituskykyä ja hapen määrää veressä sekä lievittää stressiä ja parantaa unta. Jauhetta voi lisätä pirtelöön, mehuun, puuroon ja vaikka raakasuklaaseen.
Aloita 1 tl:lla ja lisää määrää vähitellen.

Chia-siemenet
Voimasiemeniä, joilla on huima ravinnetiheys: hyviä kasviöljyjä 40% ja proteiinia 20%. Hellii suolistoa ruuansulatusongelmissa. Sopivat puuroon, jogurttiin ja pirtelöihin.
2-4 rkl:sta saa tuhdisti kivennäis- ja hivenaineita, rasvahappoja, proteiinia ja kuituja.

Ruusujuuri
Antaa energiaa tehostaen sisäelinten toimintaa ja aineenvaihduntaa, parantaa myös keskittymis- ja suorituskykyä. Käy myös energiabuusterina. Jauhetta voi lisätä pirtelöön, viiliin, jogurttiin ja palautusjuomiin, tai siitä voi keittää teetä.
Suositeltu päiväannos 1 tl.

Spirulina
Proteiinia jopa 60-70%, kaikki B-ryhmän vitamiinit ja myös antioksidantteja. Ärhäkkä maku, mutta pehmenee mehuissa ja jogurtissa.
Suositeltu päiväannos 1 tl.

Chlorella
Makean veden levä, jossa runsaasti proteiinia, vitamiineja ja rasvahappoja eli hyvin energiaa liikkuvalle.
Suositeltu päiväannos 1-2 tl.

MSM-jauhe
Käy luuston, nivelten ja lihasten voiteluaineena. Se myös rauhoittaa tulehduksia. Myös uudistaa ihoa ja kynsiä. Jauhe sekoitetaan veteen, ja sitruunan tai limen mehuun tehostaen vaikutusta.
1 tl päivässä, myöhemmin 1 rkl aamuin illoin.

Näitä löytyy varmasti hyvänolonkaupoista esim. life:sta ym.
Kaikissa on omia hyviä juttuja, mutta ajattelin ostaa ja kokeilla ruusujuurta,chia- siemeniä ja macaa. Hinnoista en osaa yhtään mitään sanoa, koska en ole näihin ennen törmännyt enkä kokeillut, mutta kun käyn life:ssa voin hieman hintoja kirjoitella sitten tänne ylös. Tuskin älyttömän kalliita ovat..


Nyt oli tälläinen hieman "tylsempi" kirjotus eikä yhtään kuvaakaan tullu laitettua paitti tuo yksi :D
Ensi kerralla sitten. :) Nyt kokkailemaan huomisen ruoat töihin valmiiksi.
Mukavaa keskiviikon jatkoa.

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti