perjantai 19. lokakuuta 2012

On viiiikonloppu eessä taas.. (sis. ruokaohjeen)


Muutaman hiljaisen päivän (postauksien osalta) jälkeen on taas niin paljon asioita mielessä mistä kirjoittaa.. :)
Mutta aloitetaan siitä mikä eniten päässä pyörii eli...

Tälle viikolle tehtyä treeni ohjelmaa olen suorittanut nyt kahdesti tälle viikkoa. Tässä karsitussa ohjelmassa käydään kaikki isoimmat lihasryhmät läpi. Ensi viikolla starttaava oikea ohjelma tulee sitten olemaan paljon laajempi versio. Mutta tämä karsittu versio on ollut ihan hyvä näin yhden viikon kestäväksi. Hieman olen painoja lisäilly tlisää, niinkuin viime postauksessa kerroinkin että selkään saisi laittaa lisää ja viisi kiloa lisäystä sinne tulikin. Muuten on kyllä saanut jalat ja kädet mukavasti hapoille. Hauiksenkin toistot tuntuvat aika makoisilta, huh huh! Mutta en valita :)
Treeni lyhykäisyydessään on siis tähän mennessä sujunut hyvin ilman vastoinkäymisiä. Ja terveenäkin ollaan pysytty, toivottavasti pysytäänkin.

Tälle viikkoa treenaan vielä kerran sarjan läpi. Huomenna aamupäivästä käyn salilla ennen miehen siskon synttäreitä. Joo tiedän, pientä juhlimista olisi tiedossa. Ajattelin suoda itselleni huomenna sen että maistan kakkua ym. tarjottavaa ja muutaman siiderinkin olen varannut. Viime alkomahoolin juomisesta onkin vierähtänyt se pari kuukautta. On siis ihan mukava pienen tauon jälkeen vaihtaa vapaalle mieheni kanssa. :)

Tänään ajattelin kokata pitkästä aikaa kaikkien mieliksi pizzaa. Olen netin syövereistä etsinyt hieman paremman vaihtoehdon normaali pizzapohjalle ja ajattelinkin jakaa sen teidän kaikkien kanssa. Olen siis kerran aikaisemmin tehnyt tämän pohjan ja ei voi muuta, kun suositella!


Tässä se tulee:

Pizzapohja (uunipellillinen)
* 25g tuorehiivaa
* 2dl vettä
* 1tl suolaa
* 3rkl öljyä
* 2dl vehnäjauhoja
* 3dl täysjyväruisjauhoja (minulla sunnuntain hienoa täysjyväruisjauhoa)

Nuita jauhon suhteita voi oman maun mukaan vaihtaa esim. voi kokeilla vielä vehnäjauhoja vain 1/5.
Tai vaikka vain ihan kokonaan tuota täysjyväruisjauhoa. Itse en ole tehnyt pelkästä täysjyväruisjauhosta niin en osaa rakenteesta sanoa, mutta tuolla ainakin on todella hyvä.

Ehdotuksia pizzan täytteistä (näitä olen laittanut itse):

* ananas
* sieni
* tomaatti
* sipuli
* valkosipuli
* kinkkusuikale (100g= proteiini 16g, hiilari1,5, rasva 6g)
* tonnikala
* salami  (100g= proteiini 22g, hiilari 0g, rasva 37g)

Tuo salami on aika syntistä, mutta jos ajattelee että itse syö pizzasta alle puolet niin rasvoja saa tuosta noin 18g. Nuista aineksista olen tehnyt pizzaa ja hyvää on aina tullut. Toivotaan että sitä se on myös tänään :)
Kokeilkaa ihmeessä.



Mukavaa viikonloppua kaikille!

1 kommentti:

  1. Todella suosittelen myös tuota 1/5 vehnäjauhojen osalta. Juuri tehneenä ja maisteltuani. Tulevaisuudessa teen pelkkään täysjyväruisjauhoon. Myös 2 rkl öljyä ihan passeli. :)

    VastaaPoista