sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Talviloma häämöttää jo

Heippa taas kaikille.

Tosiaan kahden viikon päästä meillä olisi edessä talviloma ja reissu laivalle helsinki-tukholma reitille. Laivana meillä tällä kertaa on silja linen serenade.





Vaikka viime lomasta tuohon hetkeen ei ole ehtinyt kulua kuin puolitoista kuukautta tulee loma silti todella tarpeeseen. Tämä syksy on ollut jotenki erityisen väsynyttä aikaa. Aamuisin on väsyttänyt aivan sikana ja jotenkin on tuntunut ettei oikein päivisin saa itseään kunnolla käyntiin. Viikot on olleet päivästä toiseen töitä, töitä ja töitä. Välillä on tuntunut että onko sitä mitään muuta kuin töitä mitä tässä tekee. Salin puolelta onneksi on saanut pieniä "valon" pilkahduksia ja tietenkin perheestä, mutta enimmäkseen arjet ovat olleet töissä puksuttamista. Ja jotenkin ainakin täällä meillä päin syksy ja tämä talvi on ollut todella pimeää. Voin varmasti kunnon auringon paisteet laskea yhden käden sormilla. Ja väsymys varmasti suurimmaksi osaksi johtuu juuri siitä ettei ole ollut valosaa ja auringon paistetta. Voi olla että mulla on ollut jonkin asteinen kaamosmasennus. Myös työkaverit ovat sanoneet samaa ettei oikeen millään taho jaksaa ja oireet ovat olleet juuri samanlaisia. Jospa tämä tästä vielä iloksi ja auringon paisteeksi muuttuu, ainakin tämä viikonloppu on näyttänyt oikeinkin valoisalta. Näitä saa tulla lisää! Mutta onneksi tuo kevätkää ei enää kaukana ole :)

Eilen oli sitten täällä Oulussa tupruttanu vähä lunta tai yön aikana kai suurin osa oli satanu. Piti sitten aamupäivästä lähtä sitä noin 15cm paksusta lunta kolaamaan, joka kaiken lisäksi oli vielä märkää. Täällä meillä, kun pakkasta juuri ja juuri oli -1 astetta :D Onneksi älysin ottaa sykemittarin mukaan kolauksen ajaksi. Tunnin ajan sitä tuli kolattua ja voin sanoa ettei eilen paljon muuta aerobista sitten tehtykkään! Sykkeet oli huipussaan 170:nen paikkeilla ja keskisykekkin keikku siinä 155:n paikkeilla. Kamppeet meni kolauksen jälkeen pesuun :D
Tänään ollaan jo aamusta käyty pikku miehen kans kelkkailemassa (sami istuu rattikelkassa ja minä veän) puolen tunnin ajan. Illalla vielä puoli tuntia stepperillä niin se on sitten tältä viikkoa siinä. Mietin tuossa tänään että pitäskö ainakin yksi aerobinen ottaa vähä iisimpään sali päivään mukaan. Päivästä kävis salilla ja vielä illalla tekis aerobisen joko juosten tai stepperillä. Pitää nyt vielä kattoa miten kroppa jaksaa, tarviiko esim. yhden lepopäivän lisää. Tällä hetkellä siis viikossa mulla 1 lepopäivä jolloin en tee mitään, en siis ees aerobista.





Viikonlopun aikana ollaan mun trainerin Annen kans laitettu sähköpostiviestiä. Näillä näkymin kisadietti hurahtas käyntiin siinä huhti-toukokuun vaihteessa. Ja hänen mielestä dietti ei tulisi olemaan kovinkaan pitkä. Vielä en osaa sanoa että kuinka monta viikkoa se tulisi kestämään, mutta hänen puheet huomioon ottaen ei mikään äly pitkä ja sehän vain minulle sopii jos päästään siihen tilaan mikä täytyy kisassa olla. Itteä vain tällä hetkellä vähän tympii se ettei vielä kunnolla nää niitä tuloksia jota salin puolella on rehkinyt, koska tuo rasvakerros vielä peittää sen verran hyvin. Välillä jotenki tuntuu että onko sitä tapahtunut mitään tuolla pläsän alla, kun mitään isompaa ei näy. Ja joo kyllä tiiän ettei puolen vuoden aikana mitään super tuloksia voi tullakkaan, mutta kun haluttas jo jotain kunnollista näkyvää tulosta :D Malttamaton!
Mutta tähän väliin tulee semmoinen homma että rupean punnitsemaan itseni joka maanantai aamu heti herättyäni ja merkkaan painon ylös. Näin saahaan vähä seurailtua etukäteen mitä kropassa tapahtuu. Tällä hetkellä siis painon pitäisi jopa nousta, koska meneillään on massakausi ja nyt haetaan sitä lihasta luitten ympärille. Miinuskaloreilla ei missään nimessä voida nyt mennä tai tulosta ei tule. Sitten muutamien kuukausien kuluttua aletaan kiristeleen ja sitten pitäisi niitä tuloksia alkaa jo enemmän nakymään. Sitä ennen nyt pumppaillaan ja syödään :D

Ensi viikonloppuna olisi taas kaiken näköstä ohjelmaa tiedossa. Olisi yhdet 30v. synttärit, kummipojan 1v. synttärit ja sitten haluaisin vielä käydä Oulussa ensimmäistä kertaa järjestettävissä Mybody tapahtumassa. mybody.fi tuossa linkkiä kyseisen tapahtuman sivuille. Tosiaan ensimmäistä kertaa järjestetään tämän tyylinen messutapahtuma Oulussa. Pääsymaksukaan ei mikään korvia kuumottava ole, nimittäin 10e on sisäänpääsy. Jos lauantaina en ehdi käymään koko porukan kanssa niin sitten mennään Samin kanssa kaksistaan sunnuntaina. Mutta pakko käydä tuolla pyörähtämässä. Paikka on muuten sama mikä tulee olemaan Oulun kisa karsinnoissakin. :) Onneksi itse olen jo aikasemmin tuolla madetojan salilla ollut esiintymässä niin tiedän hieman jo etukäteen paikkoja ja taustatiloja. Joskus "villissä" nuoruudessa tanssin showtanssiryhmässä ja tuolla meillä oli aina joulu- ja kesäesiintymiset tanssiryhmittäin. :D

Ennen viikonlopulle lähdettyäni (siis tälle viikonlopulle) sain kuulla että saatiin tänne Ouluun yksi koulutuslinja lisää ja näillä näkymin jos vain sisään pääsen niin huhtikuussa alkaa opinnot teknikoksi! Tätä ollaan esimiehen kanssa ootettu, kuin kuuta nousevaa. Alunperin mun piti lähtä ylivieskaan, mutta valtio on leikannut niin paljon oppisopimuspaikkoja ettei paikkaa minulle oppisopimustoimistosta liikennyt, vaikka koulun puolesta olisin päässyt sisään.
Ja myös yhdestä muusta asiasta on näytetty taas hieman enemmän vihreää valoa. :) Varmasti viimestään helmikuussa sen asian suhteen on varmistukset tapahtunut.

Loppuun laitan vielä linkkiä tällä hetkellä maksetuista kilpailijalisensseistä, maksetut lisenssit. Pitkä lista nimiä, en yhtään tiedä että kuinka paljon lista on kasvanut nimiä viime vuodesta. Mutta mitä fitness classicin kilpailija listaa kattoo on -163cm luokassa paljon nimiä ilmoittautuneet kilpailijat. Saa nähdä minkä verran me saadaan tänne Ouluun kilpailijoita sitten elokuussa. Noh se on kyllä aivan sama kuinka paljon niitä kilpailijoita on, itse on vain pidettävä pää kylmänä ja kova luotto itseensä. Lavalta aivan varmasti näkyy epäröinti ja se ettei luota omaan tekemiseen. Siispä kävelyitä, poseja ym. täytyy harjoitella jo pitkän tovin ennen lavalle astumista tai ainakin kannattaisi. Eipähän sitten mene jalat solmuun, kun kävelyt on juurtunut takaraivoon. Tietenkin kannattaa muistaa ettei kävelystä tule liian suorittamisen näköistä, robotti kävelyä ;)
Tulispa äkkiä mun kengät niin pääsis ihan kunnolla jo harjottelemaan :)





Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! :)

3 kommenttia:

  1. Mä en ole harjoitellut tuota poseeraamista melkeinpä yhtään. Mistähän löytyisi selkeät ohjeet poseeraus asentoihin,osaatko sanoa ? Kyllä mä korkkareilla osaan kävellä ,mutta kun yhdistettän lava ja ihmiset niin tiedä missä mä nilkutan mennä :D

    VastaaPoista
  2. en oo muita kunnon ohjeita löytäny t- kävelyyn muualta kuin ifbb:n sivuilta bikini fitness säännöistä. Aika hyvin pääsee kärryille, kun kattoo youtubesta viime vuosien kisavideoita. Jos vaan täällä Oulussa joku pitäs pose treeneja niin menisin kyllä heti, mutta kaikki kuulostaa olevan vaan etelä suomessa :( Joko sua kisalavat kutsuu?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne joskus kutsuu ,mutta en kyllä vielä osaa sanoa koska. Ehkä vuoden-kahden päästä :)

      Poista