tiistai 22. tammikuuta 2013

Asiaa pähkinästä

Ajattelin kirjoittaa vähän asiaa pähkinöistä, siitä mitä ne sisältää mikäkin pähkinä. Tämä "taulukko" on ollut apuna minullekkin ja varmasti auttaa teitä muitakin :)

Pähkinät 

1.Hasselpähkinä
Paljon E-vitamiinia ja kalsiumia


2. Cashewpähkinä
Eniten rautaa ja vähäkalorisin












3. Maapähkinä
Paljon proteiinia ja hyvin antioksidantteja















4. Manteli
Paljon E-vitamiinia ja hyvä iholle




5. Parapähkinä
Vähiten hiilihydraatteja ja hyvin sinkkiä ja seleeniä



 

6. Pekaanipähkinä
Eniten C-vitamiinia ja hyvin kuitua



7. Pistaasipähkinä
Hyvin kaliumia ja antioksidantteja





8. Saksanpähkinä
Eniten antioksidantteja ja toimii jopa unilääkkeenä


Ei muuta kuin pähkinöitä ostamaan. Uusin tuttavuus nuista on minulle tuo parapähkinä. Koskaan en ole sitä etes maistanut, pitää joku kerta kokeilla. Pähkinöitä olisi hyvä syödä päivittäin noin 20g. Itselläni tulee syötyä ehkä kolmen-neljän päivänä tuo 20g/per päivä eli tässä asiassa sais kyllä petrata :) Ja ovathan nuo hyviä välipaloja.


Minä olin sitten sunnuntai ja maanantain välisen yön kisoissa. :D Ja vielä voitin!! (siis voi hyvää päivää, hahah) Suhteellisen haastava lava oli kyllä, kun joutu käveleen semmoisen ison sohvan päällä korkkarit jalassa. Siinä me sitten keikuttiin rivissä ja yritettiin kävellä ja pysyä asennoissa :D
En tiijä sitten mietinkö alitajunnassa että jos korkkareilla kompuroin lavalla tai muuta vastaavaa, kun tuommoinen oli tuo uni. 
Minä omistan monia korkkareita ja oon teini iästä asti niillä kävelly että ainakin osaamisesta se ei oo kiinni. Mutta kyllähän sitä varmasti alussa miettii kaikkia mahollisia moka mahdollisuuskia mitä lavalla voi tapahtua. Pitää varmaan ennen kisoja ruveta harjoittaan mieliharjoituksia että pysyy sitten pakka kasassa :)
Mitä uneen on uskomista niin voittoa hamutaan ja kovaa ;D


ps. tänä aamuna punnitsin itseni (en maanantaina muistanu) ja painoa on tullu aloituksesta (6kk sitten) noin 1,5kg lisää :)



Mukavaa viikon jatkoa! :)

2 kommenttia:

  1. Pähkinät olisi kyllä todella terveellisiä syödä ,mutta itse olen allerginen niille joten poissa omasta ruokavaliosta :( Kateellisena aina kuuntelen kun muut rouskuttaa niitä. Täällä myös paino noussut muutaman kilon :D

    VastaaPoista
  2. varmasti välillä tympiä, kun ei pähkinöitä voi syyä :(
    jeee, hyvä me (painon noususta)! :)

    VastaaPoista