keskiviikko 9. tammikuuta 2013

leivontaohjeita metsästämässä

Tulevana viikonloppuna, tarkemmin perjantaina vietellään pienimuotoisesti mun synttäreitä kahvin merkeissä. Olenkin tämän viikon etsiskelly kevyempiä versioita kakuille ja törmäsinkin kevyempi juustokakku ohjeeseen. Tuo kyllä ei enää virallisesti juustokakku ole, kun siihen tulee rahkaakin, mutta luultavimmin toteutan tämän ohjeen torstaina:

Kevyempi juustokakku

Pohja

* 100g kaurakeksejä (yritän ettiä parempia versioita tai tehä pohja pähkinöistä)
* 30g margariinia (korvaan tämän luultavimmin kookosöljyllä)

Täyte

* 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
* 2 dl rasvatonta maitorahkaa
* 3/4 dl sokeria (korvaan tämän stevialla)
* 1 rkl vaniljasokeria
* 1/2 sitruunan puristettu mehu
* liivatetta

Kun olen tuon kakun toteuttanut voin laittaa vielä lopulliset raaka-aineet tänne. Tosiaan tuon sokerin korvaan stevialla, joka siis on luontainen makeutusaine. Dan sukkerilla on olemassa tästä sellainen versio kuin steviasokeri. Vähän parempi sokerin vaihtoehto, tässä versiossa nimittäin on puolet sokeria ja puolet tuota steviaa. TÄSSÄ linkki steviasokerin sivuille ja tietoihin.

Pelkkää steviaa mitä myydään esim. life myymälässä on täysin luontainen ja kaloriton makeutusaine. TÄSSÄ myös linkki stevian omille sivuille.



















Sitten ajattelin vielä kokkailla pikkuisia suupaloja. Sattumalta törmäsin erityyppiseen riisikakku ohjeeseen.
Hyvin simppeli ja yksinkertainen ohje:

Riisikakku

* 1 rkl mantelivoita tai maapähkinävoita
* 1 rkl luomuhunajaa
* 2 isoa urtekramin riisikakkua
* 1 tl kookosölyä
* ripaus suolaa
* mausteita ( vanilja, raakakaakaorouhetta ym.)

Mantelivoi tai maapähkinävoi, hunaja ja kookosöljy kuumennetaan niin että seos alkaa kuplimaan. Jos ei oo höyrykäärettä niin onnistuisikohan vesihauteessa vähä niinkuin suklaan sulatus tai sitten mikrossa.
Kun seos kuplii lisää heti joukkoon murskatut riisikakut ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta pötkylä esim. leivinpaperille ja laita jääkaappiin kohmettumaan. Leikkaa kohmettunut pötkylä annospaloiksi.  Helppoa ja varmasti hyvää tai sittenhän se selviää, kun teen nuita. :D Laittelen tästäkin juttua ja kuvia tulemaan,  kun olen torstaina nämä saanut väkerreltyä eli siis huomenna, jaiks!

Kun synttärit on juhlittu olisi lauantaina tiedossa kylpylään menoa koko konkkaronkan voimin. :) Sitä ennen kuitenkin pitää kakkukahvit juokasta. :) Huomenna olisi taas tarkotus vierailla mannisen kaupassa hakemassa vähän täydennyksiä. Nimittäin heraproteiinia täytys saaha ja hyvinkin piakkoin. Oon aika keltanokka näitten lisäravinteiden kanssa vielä ja kaikkia uutta oppii tässä matkan varrella.. Ja nyt törmäsinkin heraproteiiniin ja sen tarpeellisuuteen (parempi hieman myöhään kun ei millonkaan) Aamuisin siis heraproteiinit nassuun ettei yön paastoominen ala käyttämään polttoaineena lihaksia. Aijemmin aamulla söin jotain maitotuotetta, mutta maitotuotteiden ja muiden ruoka-aineiden proteiinin sulatus kestää liian kauan, jotta ne pysäyttäisivät kyökkäyksen lihaksia vastaan välittömästi. Hera nimittäin on nopeiten imeytyvä proteiinin muoto. Heraa siis! Ja herasta on vaihtoehtoina mautonta mallia ja sitten niitä joissa on makua.


Tämmöstä tänään ja huomenna sitten niitä kakkujuttuja! :)

Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti